Izložba VODE PODZEMLJA u Ogulinu

Najvažnije okupljanje speleologa ovih prostora, stručni Skup speleologa Hrvatske, ove godine se od 23. do 25. studenog održava u Ogulinu. Tradicionalno, iz godine u godinu, podiže se ljestvica kvalitete organizacije kroz dodane vrijednosti samom Skupu, proširenjem događanja kroz predavanja, radionice i izložbe otvorene za javnost.

Tjedan speleologije u Ogulinu započeo je u ponedjeljak 19. studenog otvorenjem dviju izložbi u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin: “Vode podzemlja – tiha voda brege dere” u organizaciji Hrvatskog speleološkog saveza i “Istraživači hrvatskog podzemlja” Komisije za speleologiju HPS-a.

Uvodna riječ pripala je ravnateljici Gradske knjižnice i čitaonice Marijani Mazor  i zamjenici gradonačelnika Ivani Salopek Šumonja. Ispred Hrvatskog speleološkog saveza govorila je Morana Rožman, a Dalibor Paar (KSHPS) održao je kratko predavanje o važnosti speleologije.

Izložba fotografija “Vode podzemlja – tiha voda brege dere” ostat će postavljena u Gradskoj knjižnici u Ogulinu do kraja tjedna kada seli na Skup speleologa, te kasnije opet vraća u prostore Aquatike u Karlovac gdje će se moći razgledati do 23. siječnja 2019. godine.

Tekst: Morana Rožman

Fotografije: Morana Rožman, Željka Janjanin