Seminar o speleofotografiji – druga obavijest

Poštovane kolegice i kolege speleolozi,

Kao što smo već najavili u Karlovcu i špilji Tounjčici će se od 29. 09. do 30. 09. 2018. g. održati Seminar o speleofotografiji pod pokroviteljstvom Hrvatskog speleološkog saveza, Javne ustanove Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac i Zajednice tehničke kulture Karlovačke županije, a u organizaciji SD Karlovac i SK Ursus spelaeus. Seminar će imati teoretski i praktični dio. Predavanja će se održati u predavaonici Aquatike, a predavači su Peter Gedei (SLO) i Dinko Stopić (HR). Praktični dio održati će se u špilji Tounjčici. Seminar je namijenjen naprednim fotografima koji već imaju nekog iskustva u fotografiranju podzemlja, a žele proširiti znanje. Seminar je za polaznike potpuno besplatan, osiguran je smještaj (karlovačka stanica HGSS-a – potrebno ponijeti karimat i vreću), a broj sudionika je ograničen.

Polaznici seminara obvezni su ponijeti vlastitu foto opremu.

Poželjno je ponijeti vlastito prijenosno računalo sa instaliranim softwareom Capture one (trial 30 dana) i Adobe Lightroom (trial 7 dana) koji će se koristiti za postprocesiranje drugog dana seminara.

U sklopu seminara održat će se izložba fotografija na temu Vode u podzemlju (otvorenje dan ranije – 28. 09. 2018) u izložbenoj dvorani Aquatike.

Prijave za seminar šaljite na e-mail dinko@stopic.net. U prijavi navedite ime i prezime, speleološku udrugu, grad i broj mobitela.

Krajnji rok za prijavu na seminar je 16. 09. 2018.

Vidimo se u Karlovcu!

Srdačan pozdrav u ime Organizacijskog odbora Seminara,

Dinko Stopić