Impresum

Stranice održava: Nenad Buzjak

Fotografije: Dinko Stopić, Hrvoje Cvitanović, Krešimir Motočić, Nenad Buzjak

IZJAVA O ZAŠTITI PODATAKA

  1. Uvod

Hrvatski speleološki savez (HSS) uvažava i cijeni Vaše pravo na povjerljivost podataka te se obvezuje očuvati sigurnost podataka koje prikupi putem stranice www.speleo.hr.

Stranica www.speleo.hr prikuplja, obrađuje i čuva Vaše osobne podatke sukladno EU Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) i drugim važećim propisima. Podaci neće bit proslijeđeni trećim osobama ili iznijeti u treće zemlje.

Smatrat ćemo da daljnje korištenje stranice www.speleo.hr predstavlja Vaše prihvaćanje svih u nastavku opisanih uvjeta. Ovi uvjeti odnose se na sve suradnike i čitatelje.

  1. Korištenje osobnih podataka

Vaši osobni podaci se prikupljaju i koriste samo na temelju podataka koje ste dobrovoljno dali HSS-u.

Prikupljeni osobni podaci se čuvaju u elektroničkom obliku ili pismenom obliku (ispis elektroničke pošte), te se primjenjuju sve odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi se spriječila povreda osobnih podataka. Zaprimljene e-mailove s Vašim osobnim podacima uredništvo stranice www.speleo.hr će koristiti samo u svrhu obostrane komunikacije i ostvarivanja suradnje.

  1. Kolačići

Kolačići (cookies) omogućavaju prikupljanje statističkih podataka o ponašanju korisnika (npr. o duljini zadržavanja na pojedinim člancima i objavama), koji se Internet preglednik koristi i slično, a sve u cilju poboljšanja kvalitete stranice.

Kolačići su mali skupovi podataka poslani s poslužitelja na računalo korisnika, koji služe kao anonimni identifikatori. Kolačići se također koriste za lakšu navigaciju kroz stranice. Kolačići se ne koriste s ciljem pristupa korisničkim podacima ili kako bi se pratile aktivnosti korisnika nakon napuštanja stranice.

HSS zadržava pravo korištenja kolačića na www.speleo.hr, no svaki korisnik može zabraniti primanje kolačića uređivanjem/promjenama postavki u svom Internet pregledniku.

  1. Poveznice

Stranica www.speleo.hr sadrži poveznice na druge Internet stranice i društvene mreže. Sukladno tome upozoravamo i molimo korisnike da uzmu u obzir kako HSS ne može biti odgovoran za poštivanje privatnosti na drugim stranicama. Stoga korisnike potičemo na čitanje Izjave o privatnosti svake Internet stranice kojoj pristupaju.

  1. Sigurnost

Na stranici www.speleo.hr poduzimaju se sve mjere sigurnosti kako bi se zaštitili suradnici i korisnici, tijekom unosa i prijenosa, obrade podataka, te prilikom pohrane. Pristup podacima je ograničen i imaju ga samo oni članovi kojima su isti potrebni radi obavljanja aktivnosti na stranici.

Korisnici u bilo kojem trenutku imaju pravo zatražiti obavijest o tome koji se njihovi osobni podaci obrađuju od strane uredništva stranice www.speleo.hr, odnosno da se isti izmjene ili obrišu, slanjem zahtjeva na e-mail Saveza.

  1. Obavijesti o promjenama

U slučaju promjena vezanih za pravila o poštivanju privatnosti obavijest će biti objavljena na naslovnoj stranici Internet stranice s ciljem upoznavanja suradnika i korisnika.

 

UVJETI KORIŠTENJA

Sadržaji sa stranice www.speleo.hr (tekstovi, fotografije, karte, nacrti, crteži i bilo kojih drugi materijali) ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pisanmog pristanka HSS-a i autora. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovim web stranicama mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Podaci prikazani na ovim web stranicama su ponuđeni u svrhu edukacije i informiranja u najboljoj namjeri. HSS se u potpunosti odriče svake odgovornosti (i) koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ovih web stranica, (ii) za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ovih web stranica, te za (iii) bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ovih web stranica.

Ove web stranice sadrže i dokumente, podatke, informacije kao i veze do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih osoba koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. HSS nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim Internet stranicama uopće te se u potpunosti odriče svake odgovornosti, uključujući, ali ne ograničeno na točnost, potpunost i dostupnost sadržaju na Internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

HSS zadržava pravo izmjene sadržaja ovih web stranica te neće biti odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

HSS zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja. O svakoj promjeni ovih uvjeta korištenja korisnici će biti na odgovarajući način i pravovremeno obaviješteni. Izmjene ovih uvjeta korištenja stupaju na snagu s datumom njihove objave na web stranici www.speleo.hr.