cSurvey – radionica izrade digitalnih speleoloških nacrta

Tijekom vikenda 1. i 2. veljače 2020. u Domu za mlade u Lovranskoj Dragi, kojeg je na korištenje ustupila Javna ustanova “Park prirode Učka” , održana je radionica o korištenju programa cSurvey za izradu speleoloških nacrta. Radionicu je organizirala SU Estavela pod pokroviteljstvom Hrvatskog speleološkog saveza, a radionicu je vodio talijanski speleolog Federico Cendron – Fede iz Bologne, ujedno i autor programa. Cilj seminara bio je upoznavanje s mogućnostima cSurvey-a kao “sve u jedan” rješenja za digitalizaciju speleološkog topografskog nacrta.

Radionici su prethodili zadaci koje su zainteresirani polaznici radionice morali riješiti u svrhu upoznavanja s grafičkim sučeljem i logikom programa prije pohađanja same radionice. Na radionici su predstavljene glavne prednosti i mane cSurvey-a te su polaznici kroz predavanja i praktični rad upoznali i savladali mogućnosti koje cSurvey nudi.

Na radionici je sudjelovalo 10 polaznika iz 6 speleoloških udruga: Mladen Jekić (SD Istra), Paride Pernić (SD Buje), Nenad Buzjak (SK Samobor), Stipe Maleš, Nicola Rossi (SO Željezničar), Marina Grandić (SO Velebit/SU Estavela), Dalibor Reš, Lena Penezić, Lovel Kukuljan i Dino Grozić (SU Estavela).

Organizatori zahvaljuju Javnoj ustanovi “Park prirode Učka” na ustupljenim prostorijama Doma za mlade u Lovranskoj Dragi i predavaču Federicu Cendronu na uspješno održanoj radionici.

Tekst i fotografije: Dino Grozić i Lovel Kukuljan